Cabinet Terapie Bowen Galata Duminica ora 10.00 inscriere prealabila la 0753180143

marți, 26 aprilie 2011

MOKU SHO KA de maestrul WANSHI SHOKAKU kusen al maestrului Mokusho Zeissler -- 1

La inceputul zazenului, atunci cand va asezati, fiti atenti sa va aliniati cu ceilalti. In timpul zazenului concentrati-va asupra posturii.
Acest fapt reprezinta efortul individual, in timp ce a urma regulile in dojo reprezinta a uita efortul individual. Dar amandoua sunt importante.
In invatatura zen acste doua lucruri sunt mereu prezente:tensionare -detensionare. Singur, dar impreuna cu ceilalti. Efort si non efort in acelasi timp.
Adevarul nu poate fi limitat, redus la o singura parte,nici de cuvinte , nici de tacere.Si, in acelasi timp, avem nevoie sa auzim acel ceva care nu poate fi exprimat. Acest ceva se poate auzi in timpul unui sesshin zen.
Un maestru Zen spunea : Va rog, prindeti-l viu!
Este usor sa prinzi in balta un peste mort, dar nu e la fel de usor sa-l prinzi viu. Este acelasi lucru in ceea ce priveste mintea noastra, adevarul sau religia. Sa le prinzi moarte este foarte usor. Sistemele, stereotipurile, credintele...este foarte usor.
Sa te indrepti catre adevarata libertate, nu catre cealalata directie: s-o implinim vie in viata noastra, fie ca e la toaleta, fie facand samu, dormind, peste tot, in dojo, in postura de zazen. Corectati aceasta posturafara incetare. Creati forma vie nu cea moarta.

postat de catre Kaiso

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu