Cabinet Terapie Bowen Galata Duminica ora 10.00 inscriere prealabila la 0753180143

sâmbătă, 17 decembrie 2011

MOKU SHO KA de maestrul WANSHI SHOKAKU kusen al maestrului Mokusho Zeissler -- 25

Sensei Taisen Deshimaru spunea : Atunci cand faceti zazen concentrati-va doar asupra zazenului, uitati totul, fiti complet mushotoku, fara nimic. Concentrati-va doar asupra posturii. Dar in viata de zi cu zi, in afaceri de exemplu, nu are orst sa fii mushotoko; daca trebuie sa va bateti, atunci bateti-va pentru a reusi, luptati, nu va lasati doborati usor.
Oamenii slabi ar trebui sa invete forta. Cei puternici  trebuie sa invete blandetea.
Acest gen de viata completa, totala, in buddhism este numita Calea de Mijloc. Corpul va este intins si destins in acelasi timp. Zazenul este dureros si confortabil in acelasi timp. Ganditi si in acelasi timp nu ganditi. Sunteti prinsi de un gand, dar in acelasi timp sunteti liberi. In mod inconstient fiecare din celule noastre este antrenata intr-o viata completa, totala. Fiecare din celulele noastre primeste educatia de Buddha, in acelasi timp. Chiar daca nu vrem aceasta...este fuse, darul universului intreg. Toate aspectele in acelasi timp, intr-un corp, intr-o minte, intr-o singura celula...
Daca vom continua practica zazenului, intreaga noastra viata poate deveni vie. Chiar si sinele nostru poate deveni complet, intreg. Am spus-o deja, este ceea ce maestrul Kodo Sawaki numea viata, viata care trebuie sa ajunga unde trebuie sa ajunga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu