Cabinet Terapie Bowen Galata Duminica ora 10.00 inscriere prealabila la 0753180143

marți, 6 martie 2012

Cartea Zen

La intrarea în bibliotecile mănăstirilor zen japoneze poate fi citită următoarea propozitie: "Aceasta este degetul care arată luna."

Maestrul Myoken: "Lasati-ma sa va readuc aminte, cu respect, CITITUL NU SERVESTE LA NIMIC, ESTE O ILUZIE DACA NU PRACTICATI. Deci asezati-va cu fermitate pe un zafu si practicati fara ezitare. Ceea ce nu gasiti in toate cartile despre zen este DOJO-UL, adica locul in care se continua clipa de clipa autentica transmisie a Zenului."

Maestrul Dokusho Villalba : "In zen nimic nu poate inlocui contactul direct cu un maestru adevarat al transmiterii, cu atat mai putin o carte. O carte nu poate fi mai mult decat un deget care arata luna. Luna reprezinta Adevarul autentic al existentei noastre. O carte poate avea puterea de a ne face sa ne indreptam privirea spre Adevar dar nu il poate substitui.
Să vorbeşti despre zen şi despre practica lui este dificil. Sa il înţelegem cu mintea este imposibil, dar prin practica directă învăţătura lui ne inundă fără să ne dăm seama, facându-ne să descoperim lumina originară în care am trăit întotdeauna, chiar dacă nu eram conştienţi de aceasta."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu