Cabinet Terapie Bowen Galata Duminica ora 10.00 inscriere prealabila la 0753180143

miercuri, 19 decembrie 2012

Zen Acum ..... - Maestrul Dokusho Villalba

Zen face sa straluceasca primavara in gandul nostru si in viziunea noastra asupra lumii la fel cum anotimpul face sa renasca natura.
Zen ne vindeca de agitatia mentala , ne elibereaza de dorintele nesanatoase si ne detaseaza de o falsa reprezentare a eului, datorita practicii asezarii in zazen.
Este evident ca viata cotidiana din vremea noastra a devenit mai diversa , mai colorata si mai ales, mai usoara datorita descoperirilor stiintifice si realizarilor tehnice.
In schimb , am pierdut claritatea constiintei si pacea inimii.
Ne afundam in fotoliile noastre comode sau traim pe fuga , sclavi ai masinilor , extaziati de mediile de informare in masa.
Mostenitori mandri ai tehnicismului , incercam sa dam o forma naturii , incercam sa o modelam in functie de dorintele noastre egoiste , uitand ca la origine ea este matricea speciei umane.
Planurile noastre au fost numite Dezvoltare sau Cucerire a Naturii. Dar ele nu sunt decat concepte proprii spiritelor incarcerate in angrenajul unei mecanici complicate.
Cu toate acestea, in acelasi timp, ne-ar placea sa ducem o viata obsinuita si fara prea multa agitatie. Asta da impresia ca toate eforturile noastre actuale tind sa ne ajute sa castigam ceva ce am peirdut.
Poate ca ZEN este o cale care ne va conduce catre raspunsul la urmatoarea intrebare

Care este lucrul care merita cu adevarat castigat?
La ce trebuie sa renuntam?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu